Новини

ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ: ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ИМА БЕЗПЛАТНИ ЛЕКАРСТВА ЗА ПЕНСИОНЕРИ И ДЕЦА
Зам.-председателят на парламента и лидер на партия ВОЛЯ Веселин Марешки пита в личната си страница във Фейсбук българите в чужбина кой при тях има достъп до безплатни лекарства.

„Знаете, че новата ни кауза е въвеждането на безплатни лекарства за пенсионери над 65 -годишна възраст и ученици до 4 клас. За учениците от четвърти до осми клас - с 50% по - евтини лекарства. Тази мярка даже е закъсняла. Но все някога трябва да се направи. Затова ние подехме кампания първо да питаме хората- искат ли или не. Над 160 000 души до момента са се подписали "ЗА" и подкрепят ВОЛЯ в тази инициатива”, казва Марешки. Той дава пример с Великобритания и Германия, където лекарствата за деца до 18 години са безплатни. Освободени от плащане са и възрастните хора на възраст над 60 години. Във Франция не се заплащат лекарствата за деца под 1 година и за възрастни над 60 години. Лидерът на ВОЛЯ посочва и действията в САЩ на президента Тръмп, който наскоро започна да прокарва политика за намаляване на цените на лекарствата.

„Това е правилната съвременна политика. Така отговарям на тези, които се съмняват, че било нещо предизборно. Не! Това трябва да се направи веднага. Не знам защо досега нито една партия не е повдигнала този въпрос! Ето такава е ролята на ВОЛЯ - да сочи на останалите кои са важните за хората политики, защото всички май са се вторачили само в партийните си проблеми!”, пише Марешки в поста си и приканва нашите сънародници по света да дадат пример как е в държавите, в които живеят.