Новини

ВОЛЯ НАПУСНА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ЗАЛА
Ние, депутатите от ВОЛЯ, отказахме категорично да участваме в поредния политически цирк, който дирижираха ГЕРБ, ОП и БСП. Напуснахме парламентарната зала, защото не можем да бъдем част от този унизителен и срамен сценарий на задкулисието. ВОЛЯ не подкрепи предложението на БСП партийните субсидии в бюджет 2020 да бъдат в размер на 8 лева за действителен глас.

ВОЛЯ е единствената последователна партия н 44-то Народно събрание и затова отново гласувахме субсидията да бъде в размер на 1 лев, както е в момента. Срещу това обаче се обявиха народните представители от ОП, ДПС и БСП. Така партийната субсидия стана 0 лева. На две гласувания. След едночасови совалки в парламента се оказа, че патриотите са убедили ГЕРБ да подкрепят идеята за 8 лева субсидия от третия път на гласуване, което е в нарушение на правилника за работата на НС.

ОП не можаха да принудят ГЕРБ да подкрепят идеята минималната пенсия да стане 300 лева, с което обещание всъщност патриотите си уредиха парламентарни кресла. За осем лева партийна субсидия на действителен глас обаче успяха за час!

За нас от ВОЛЯ е недопустимо да бъдем част от тази политическа безпомощност!