Новини

ВОЛЯ ВНЕСЕ ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ОТМЯНА НА ЗАКОНА ЗА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
Парламентарната група на „ВОЛЯ – Българските Родолюбци“ внесе Законопроект за отмяна действията на Закона за социалните услуги.
„Както вече не веднъж казах - идеологията на целия закон е сбъркана! Той не отговаря на очакванията на гражданите и предизвика множество протести! Конституционният съд отсъди 3 члена за противоконституционни, ГЕРБ внасят промени, ВМРО внася промени, БСП - също! Какво стана с иначе перфектния закон според министър Сачева?! Само 2 седмици след влизането му, той се "ремонтира" основно!“, коментира Елена Пешева, вносител на проектозакона за отмяна на ЗСУ. На два пъти тя предлагаше законът да бъде отложени и да не влиза в сила, докато не бъдат изчистени спорните текстове, предизвикали обществено напрежение. И двата пъти системните партии обаче отхвърляха предложенията на ВОЛЯ.
Пешева припомни още, че преди 2 седмици парламентът гласува за създаването на Кодекс за социална закрила, който трябва да бъде представен в срок от 6 месеца и да обедини в едно социалното законодателство. „Кому са нужни тогава тези спешни промени в Закона за социалните услуги, след като след 6 месеца, той така или иначе няма да действа?!“, заяви още Елена Пешева. Според нея се наблюдават опити за бързи законодателни промени, които да минат незабелязано преди ваканцията.