Новини

ВОЛЯ ще съдейства за разкриването на цялата истина за фалита на КТБ
Веселин Марешки -лидер на Движение ВОЛЯ, и Вера Ахундова - председател на сдружението „Ние, гражданите“, подписаха Споразумение за разкриване на цялата истина за КТБ. Инициативата за това беше на неправителствената организация. „Близо 3 години след фалита на банката не само че не ни дадоха информация за делото КТБ, но и умишелено беше прикрита от всички държавни институции, включително и от Президентството.“, заяви Ахундова. Тя определи тези действия като сериозен удар върху икономиката на страната. Позовавайки се на последните доклади по случая, Ахундова заяви, че заради краха на КТБ, над 30% от малките и средни предприятия у нас са фалирали или са в несъстоятелност, техните служители са били съкратени, а загубите за икономиката на страната надхвърлят 2,8 млрд. лева.

От сдружението „Ние, гражданите“ заявиха, че последната им надежда за разкриване на цялата истина е движение ВОЛЯ, защото това е единствената политическа формация, която защитава интересите на гражданите и на малкия и среден бизнес.
Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки каза, че е съпричастен към постралите от фалита на КТБ. „Не до, пред или зад вас, ние сме заедно с вас в битката, защото само заедно можем да направим така необходимата промяна в страната.“ Марешки подчерта, че ще работи за налагането на румънския модел у нас и за въвежане на съвременни „Крумови закони“ за всички, които действат длещу интереса на народа и държавата. Според него, докато в Румъния всички корумпирани политици са в затвора, тук още се питаме дали има мафия и картел.

ВОЛЯ и „Ние, гражданите“ се споразумяха да си партнират при обсъждане и предприемане на промени в Закона за банковата несъстоятелност, Закона за кредитните институции, в Наказателния кодекс, както и за организиране на обществено обсъждане на вариантите за бъдещи действия за справедливо приключване на казусите на вложители в банки с отнет лиценз.