Новини

ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ: ВСЕКИ НА ДЪРЖАВНА ПОЗИЦИЯ ДА РАЗКРИВА РОДНИНСКИТЕ СИ ОБВЪРЗАНОСТИ


ВОЛЯ е за осветяване на всички шуробаджанашки зависимости във властта, а не те да се вадят на парче, какъвто е случаят с Делян Добрев. Това заяви в пленарната зала лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на ВОЛЯ Веселин Марешки по време на дебата за оставката на депутата от ГЕРБ заради скандала „Кумгейт“ в Хасково.

Веселин Марешки призова чрез нов законопроект да се обяви групата лица във властта, която да бъде проверена за роднински връзки – кметове, общински съветници, министри, депутати. По думите му това може да стане по най-бързия начин, защото имената на всички са в информационните масиви и всеки човек на държавна позиция да бъде задължен да разкрива роднинските си връзки във властта.

В свое изказване зам.-председателя на ПГ на ВОЛЯ Кръстина Таскова попита председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов дали схемата в община Хасково е единичен случай или е маниер на работа на ГЕРБ. Цветанов отказа да отговори. Според Таскова днешният тричасов дебат много ясно е показал защо ВОЛЯ е против празното политическо говорене, което измества фокуса на внимание от реалните проблеми на хората. „Благодарение на чия братовчедка Врачанската болница е пред фалит, благодарение на чий кум ще затвори болницата в Стара Загора, защо има агресия в училищата, защо разкарват пациенти по болниците- ето това са важните въпроси, които трябва да обсъждаме. Занимаваме се с един партиец, а не с проблемите на гражданите! Нали заради именно заради хората сме тук. Нека да разгледаме как пострадаха от тази схема жителите на Хасково, а не постоянно да чуваме от ГЕРБ и от БСП колко едните или другите са лоши. Няма нужда ежедневно да ни го доказват. Ние това го знаем! Партиите от статуквото и днес ни показаха защо трябва да се молим само на Бог България да се оправи!“