Новини

ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ: ЩЕ СЛЕДИМ ПРАВИТЕЛСТВОТО ПОД ЛУПА
ВОЛЯ ще подкрепи правителство с премиер Бойко Борисов, но няма да даде традиционните сто дни толеранс на новия кабинет. Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на НС и лидер на ПП Воля Веселин Марешки. „Днес сме изправени пред огромно предизвикателство и би трябвало да подходим отговорно. Имаме три възможни варианта - да има правителство на ГЕРБ с кандидат за министър председател Бойко Борисов, да има правителство на БСП с кандидат за министър- председател Корнелия Нинова или да отидем на нови избори“, каза Марешки. По думите му, нито държавата, нито хората, нито бизнесът имат нужда от хаос. Точно обратното – имаме нужда от стабилност, от ефективно, динамично управление в полза на хората, така че резултатите да се видят още от утре.
„На консултациите при президента казахме, че не можем да участваме в управление, което легитимира крайни националисти и че, ако има техни знакови кадри в правителството, ние няма да участваме в него. Но всеки има право да получи втори шанс, затова ние сме готови да направим компромис с имената, но няма да правим компромис с делата. Напротив - започваме да ги следим под лупа още от днес“, заяви лидерът на ПП Воля. Той подчерта, че неговата парламентарна група ще следи стриктно дали министрите спазват клетвата в НС да работят единствено в интерес на българския народ.
Марешки се обърна и лично към Бойко Борисов: „Очакваме от Вас да оправдаете доверието на ВОЛЯ, което днес ние Ви даваме в аванс. Пожелавам Ви не просто да Ви запомнят като човек, получил за трети път шанса да е премиер на България, но да изпълните и голяма част от прагматичната програма на ВОЛЯ, за да останете в историята като успешен министър-председател“.
По повод предходни изказвания на депутати в залата, Веселин Марешки коментира, че е позорно да се твърди, че в българския парламент няма патриоти. „Може да сме малко, но ви обещавам, че в следващия парламент ще бъдем много повече, защото ние от ВОЛЯ сме истински родолюбци и няма да отстъпим от основната си задача – да работим в името на българския народ“.