Новини

ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ: СЪВРЕМЕННИТЕ ПОЛИТИЦИ ПРЕВЪРНАХА НЕЗАВИСИМОСТТА В МИНАЛО
На 22-и септември България отбелязва знаково историческо събитие – Независимостта си. Ден, който би трябвало да ни служи за ценен урок и маркер за истинските качества на българския народ. Би трябвало, но дали е така?!
Днес Независимостта не просто е потъпкана. Тя остана в миналото само като дата в календара и бе заменена с огромни зависимости и задкулисие.
Политическата класа на прехода превърна 22-и септември в Ден на лицемерието. Защото силно зависими политици говорят с патос за героизма на предците ни през 1908 г. Възторгват се с политически клишета, повтарят заучени фрази.
А в действителност ежедневните им постъпки са подчинени на какви ли не зависимости.
България не се държи нито в международен, нито във вътрешен план като независима държава. Години наред я управляват хора, които слугуват на нечии интереси, докато треперят за постовете си и мислят единствено за личното си облагодетелстване. Внимават какво ще им наредят от някоя чужда столица или от някой олигархичен кръг, търгуват с националните интереси. За това няма друга дума освен ПРЕДАТЕЛСТВО! А то върви ръка за ръка със СТРАХА - да не бъдат разкрити зависимостите им, от което стават още по-уязвим, послушни и зависими. Колко от лицата в българската политика се въртят от години в този омагьосан кръг?! Виждаме ги пред нас всеки ден.
Да поставиш себе си и собствения си джоб над държавните и народни интереси - такъв е приоритетът на масата съвременни политици у нас. И това няма нищо общо с онези дръзновени и почтени мечтатели, които са започнали изграждането на модерна европейска България в началото на миналия век. Защото да си независим значи да имаш достойнство. За жалост, явно това не е по силите на всеки. Но наше задължение е да не допускаме такива хора напред в управлението.

Гласуване за членове на Висшия Съдебен Съвет в парламента бе поредното доказателство за задкулисни съглашателства, за подбор за послушни и зависими хора. И то на такива важни за съдебната система позиции.

В България ще има истинска промяна само тогава, когато начело застанат независими и свободни хора!
Хора, които знаят високата цена на човешкото достойнство и пазят както своето, така и достойнството на народа ни!