Новини

ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ: ПАРТИИТЕ ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ СУБСИДИИТЕ СИ ДО КРАЯ НА МАНДАТА
“ВОЛЯ предлага три важни и реални мерки, за да се даде шанс на бизнеса и на държавата в условията на глобалната пандемия. Добрата масова мярка 60/40 за бизнеса, според нас, може да бъде коригирана на 80/20 или пък дори на 100/0. Не за всички сектори, а само за тези, които наистина са принудени да стоят вкъщи“, заяви от трибуната на НС лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки по време на изслушването на премиера Борисов относно мерките на правителството срещу коронавируса.

Марешки отново напомни и предложението на ВОЛЯ за мораториум върху въоръжените сделки, за които държавата ни ще похарчи милиарди. Според ВОЛЯ тези средства трябва да се изразходват приоритетно за здравеопазване и образование както и запазването на малкия и средния бизнес. „Настояваме партиите да се откажат от държавните си субсидии до края на мандата докато има и един българин, който не живее добре и страда, докато има и една фирма в България, която не може да работи. Това са трите важни в момента мерки, които призоваваме НС да приеме“, каза още Веселин Марешки.

От трибуната той заяви, че ВОЛЯ категорично се противопоставя да става заложник на вътрешнопартийните проблеми на БСП и няма да участва в зле написаните им сценарии. „Демокрацията е в опасност. Но не, защото в извънредното положение няма парламентарен контрол в типичния му вид, а защото парламентът става заложник и инструмент за вътрешно-партийни битки в БСП. Някой има крещяща нужда от тази трибуна, за да си решава партийни проблеми. И за целта трябва публика и камери. ВОЛЯ не е била и няма да бъде ничия публика“, категоричен бе Марешки. Според него е жалко, че заради лични амбиции някои лидери се опитват да превърнат парламента в зрелище в момент, в който нацията трябва да бъде обединена. „БСП и техният президент продължават да си играят на партизани и да търсят врага“, заяви Марешки.