Новини

ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ: НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ НА БСП ДА СЕ ВЪРНЕ НА ВЛАСТ ПРЕЗ ЗАДНИЯ ВХОД
„БСП се опитват да използват ситуацията и недоволството на хората, за да влязат във властта през задния вход чрез служебно правителство. Българският народ прозря намеренията им и това няма да се случи. Няма как и ние от ВОЛЯ да им го позволим”, заяви от парламентарната трибуна лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки.

На днешното гласуване на внесения от социалистите вот на недоверие към правителството, депутатите- родолюбци се въздържаха, за да се разграничат и от управляващите, и от БСП и ДПС. Веселин Марешки гласува против и обясни трите основни причини за избора му: „Първата - на протестите ясно се видя, че хората са мъдри и забелязват, че единствената партия от Освобождението досега, която не е оцапана от коруцпия, е ВОЛЯ. Влязохме с чест в парламента и излизаме с чест от него. На протестите нито един не си позволи да издигне лозунг срещу нас, защото хората виждат кой им пълни джобовете и кой ги ограбва. Второ - когато БСП е идвала на власт, България винаги е била или в криза, или в национална катастрофа. Затова хората искат никога повече да не я допуснат във властта. Третото нещо е отвращението от най-лошото нещо, което може да се случи в политиката – да се коалираш дори с дявола, само и само да се докопаш до кокала. Това правят от БСП. Имам предвид последните местни избори, на които те се коалираха с кого ли не”, заяви лидерът на ВОЛЯ.

Той упрекна социалистите, че там, където са спечелили, нищо не са направили: „В няколко кметства в София вие успяхте да победите и нищо хубаво не се случи там”.