Новини

ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ: МАГАЗИНИТЕ ДА СА ПЪЛНИ С КАЧЕСТВЕНИ БЪЛГАРСКИ СТОКИ, ВМЕСТО С ВТОРОКАЧЕСТВЕНИ ЧУЖДИ
„В пленарната зала се каза, че тук няма противници на българските производители. Не само че има, но те са и отявлени врагове. Ако не беше така, положението на предприемачите щеше да цветущо. Да, има земеделци, които печелят много, но те са част от олигархични кръгове. Ние днес сме загрижени за масовия земеделски производител. Сигурен съм, че той няма да допусне рафтовете в магазините да са празни, а ще ги напълни и то с качествена българска стока. Така ще изметем второто качество храни, с които ни заливат от Европа“, това заяви лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки по време на дебатите за промяна на Закона за храните, внесен от БСП.

Марешки призова депутатите да подкрепят промените на първо четене, тъй като те са ползотворни за земеделците и месопроизводителите. Той каза още, че през всичките тези години управляващите са направили и невъзможното, вложили са максимални усилия, българският производител да бъде съсипан, да изпадне в неравностойно и неконкурентно положение. „Не трябва ли да се обединим и да дадем тласък, конкурентно предимство, за да може българският производител да живее и да се труди нормално? Не ви ли е срам, че в 21-и век пенсиите на хората са по 70-80 евро? Не ви ли е срам, че минималната работна заплата е 200-300 евро? Това ли е Европа, към това ли сме се стремили? Затова ли се борихме? Ще се намерят ли днешните възрожденци, които да променят всичко това, вместо да си останем само с празното говорене след този т.нар. „дебат“?“, категоричен бе Веселин Марешки.

Промените в закона не бяха приети в пленарната зала, защото депутатите от управляващата коалиция гласуваха „против“ и „въздържал се“.

Депутатите от ВОЛЯ подкрепиха законопроекта. Ще припомним, че въвеждането на задължителна квота за български стоки в големите хранителни вериги, беше едно от предизборните обещания на ПП ВОЛЯ.