Новини

ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ: И В ПРОТЕСТИТЕ, И В ПРАЗНИЦИТЕ ВОЛЯ Е ДО МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ
Лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки поздрави в личния си профил във Фейсбук медицинските сестри по случай професионалния им празник.
„Важна част от силната Бяла армия на България са медицинските сестри. Чел съм, че в началото на 20 век, когато втората съпруга на цар Фердинанд- царица Елеонора, основава БЧК и прави първите курсове за девойки, за да помагат на ранените войници, са ги наричали милосърдни сестри. Защото именно милосърдието е в основата на тяхната толкова важна професия - да са дясната ръка на лекарите, да се грижат и да утешават болните“, написа Марешки. Според него настоящата здравна криза показа колко е важен трудът на медицинските сестри и колко много трябва да направи държавата за всички тях - за да имат нормални условия на работа, за да остават в Родината и да се чувстват уважавани и удовлетворени.
„Скъпи медицински сестри, и в протестите ви, и в празниците ви, ние от ВОЛЯ сме до вас! Бъдете здрави, все така борбени и силни! Уверявам ви, че винаги ще сме на ваша страна!“, казва още Веселин Марешки