Новини

ВОЛЯ ОБМИСЛЯ ДА ЗАВЕДЕ ДЕЛО ЗА КЛЕВЕТА СРЕЩУ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ
ПРАВО НА ОТГОВОР

До Кузман Илиев

Владимир Сиркаров

„ПЛЮС-МИНУС“

НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Уважаеми водещи,

в предаването Ви „Плюс-минус“ на 10 декември 2019 г. Валери Симеонов си позволи да изрече една голяма лъжа – че ВОЛЯ се финансира от „източници извън България“. Съгласно принципите на журналистическата етика и Закона за радиото и телевизията, в правото ни на отговор се налага да поясним следното:

ПП ВОЛЯ спазва българското законодателство и осигурява своето финансиране според правилата, установени за всички политически партии в България. ВОЛЯ е независима политическа формация на свободни родолюбци.

Както знаете, парламентарната група на ВОЛЯ не подкрепи издигането на Валери Симеонов за зам.-председател на НС. Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки обяви, че няма да сяда на президиума в пленарната зала, докато този човек е зам.-председател и призова останалите групи да оттеглят своите зам.-председатели. За съжаление, към момента единствено БСП легитимира Симеонов, тъй като нейният зам.-председател още стои в президиума.

По повод изречената лъжа във Вашето предаване от Валери Симеонов, ръководството на партия ВОЛЯ обмисля да заведе дело срещу него за клевета. Спечелената сума от делото да бъде дарена на организацията на майките на деца с увреждания.