Новини

Кръстина Таскова от ВОЛЯ: Борбата с корупцията трябва да е във всички институции и на всички нива
„За нас от ВОЛЯ борбата с корупцията винаги е била приоритет. Както всички българи, така и ние искаме да видим реална борба с реални резултати. И проявяваме нулева търпимост към корупцията, във всичките й форми. Във всички институции и на всички нива“, това заяви зам.-председателят на ПГ „ВОЛЯ – Българските Родолюбци“ Кръстина Таскова след среща с БСП по молба на социалистите. Поводът бе евентуалният вот на недоверие за корупция, който те планират да внесат. Според Таскова независимо дали става въпрос за търговия с влияние, кадруване, злоупотреба с обществено положение или най-тежката й форма - злоупотреба с обществен ресурс, е в ущърб на обществото, в ущърб на България. Има достатъчно изнесени факти за висши държавни служители, съветници на президента, както и министри, заместник-министри, директори на дирекции.

„В този смисъл, според нас от ВОЛЯ, корупция не се бори с вотове на недоверие, а с личен пример, с поведение, спазване на законите. Всеки трябва да поема своята отговорност. Бихме подкрепили вот на недоверие за корупция, срещу цялата система, отговаряйки, както винаги, на очакванията на всички български граждани. В този смисъл ние бихме подкрепили вота само ако е съчетан с искане за импийчмънт на президента. В противен случай, подобен вот, ще бъде бутафорна акция, каза още Таскова.

Тя допълни, че ВОЛЯ са единствените политици на българския преход, които не станаха част от системата на корупционните практики.

„След като извоювахме победа за справедливи цени на горивата, сега за нас на дневен ред е новата ни важна тема - безплатните лекарства за ученици до 4 клас, безплатни лекарства за пенсионери над 65-годишна възраст и наполовина безплатни лекарства за ученици между 5 и 8 клас. Получаваме изключително мощна подкрепа за въвеждането на такава държавна политика при срещите ни с граждани в цялата страна. Това е, което ги вълнува и тях, защото пряко засяга доходите и здравето им“, заяви още Кръстина Таскова.