Новини

Елена Пешева от ВОЛЯ: Министърът на образованието да обясни в парламента скандалния случай със сексуалното образование в Перник
По повод случая в Перник, при който родители се оплакаха пред медиите, че децата им са били подложени на скандални и недопустими ситуации по време на час за сексуално образование, депутатката от ВОЛЯ Елена Пешева настоява министърът на образованието и науката да дойде в НС и да обясни какво се случва.

Освен това, Пешева ще иска от Красимир Вълчев и отговор на следните въпроси:

„Защо са допуснати съмнителни НПО-та да влизат в часовете и да обучават учениците по сексуална култура? Кой е разрешил подобно безумие, без да са осведомени родителите?
Това масова практика ли е или изолиран случай? Как МОН извършва контрол върху тези това кой влиза в училище и на какво учи децата ни?“
Партия ВОЛЯ е категорично против НПО-та да бъдат допускани в училищата и да провеждат неясни обучения и то без контрол.

Ще припомним, че въпросната фондация П.У.Л.С., която е „образовала“ децата в Перник е върл защитник на джендър идеологиите, Стратегията за детето, както и на Истанбулската конвенция, която беше обявена за противоконституционна.
„Ние от ВОЛЯ винаги сме защитавали традиционните семейни ценности и българските семейства. Сигнализирали сме и сме се противопоставяли на различни казуси, които са в разрез с тях. Ще продължаваме да го правим и занапред! Следващата седмица дамите от ВОЛЯ ще организират кръгла маса по проблемите със сексуалното образование в българските училища“, заяви още Елена Пешева.