Новини

ДОНАЛД ТРЪМП ВЗЕ ПРИМЕР ОТ ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ
„Намаляването на цените на лекарствата е единствената правилна политика в този сектор. Поздравявам американския президент, че е стигнал до моя извод отпреди 25 години”, заяви лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки.

Коментарът му е по повод обявената вчера от Тръмп политика за сваляне на цените на лекарствата в САЩ, което се прави за първи път от повече от 50 години.

Припомняме, че от началото на месец юли партия ВОЛЯ провежда национална кампания- срещи с хората, за подкрепа за въвеждане на безплатни лекарства за децата и учениците до 4-ти клас, както и за пенсионерите над 65- годишна възраст. Мярката предвижда и наполовина намалени лекарства за учениците от 5-ти до 8-ми клас.

До момента нито един политик –нито от парламентарните, нито от извънпарламентарните партии, не е изразил подкрепа за тази политика. Кампанията не е отразена и от нито една медия. В същото време стотици българи одобряват въвеждането на намалени и безплатни лекарства за посочените български граждани.

„ВОЛЯ ще има по- голяма група в следващия парламент и това ще е първото, което ще наложим”, категоричен е лидерът на партията.