Новини

ДЕСЕТКИ БЪЛГАРИ ИЗПРАТИХА НА ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА УПРАВЛЕНСКИ ПРИОРИТЕТИ

Десетки българи дадоха на зам.-председателя на НС Веселин Марешки предложения за управленски приоритети, които да представи в сряда на срещата на парламентарните групи на ВОЛЯ и ГЕРБ. Профилът му в социалната мрежа Фейсбук за часове се изпълни с коментари, в които хората предлагат най-неотложните за решаване проблеми. Във всеки коментар присъства настояването за предприемане на мерки за повишаване на доходите и пенсиите. Като най-важен приоритет хората определят подобряване на здравеопазването. Реформите в образователната система и спешни мерки за демографската криза също са сред първите управленски политики, за които българските граждани настояват. Преобладават и предложенията за създаване на повече работни места, подкрепа за малкия и среден бизнес. В топ десет на предложенията е и справянето с корупцията на всички нива.

„Тези предложения доказват за пореден път правотата на позицията, която ВОЛЯ отстоява, откакто сме в парламента, а именно да се работи по дневния ред на народа. Хората искат да са в центъра на управлението, да се решават техните неотложни проблеми, които ще подобрят стандарта им на живот. Показателно е, че няма нито един ред за купуване на изтребители. За нас това не е изненада. Това изобщо не е в приоритетите на българските граждани. Както добре знаете, ВОЛЯ се противопоставя на тази грабителска сделка. Жалко е, че сме единствената опозиция в случая. Факт е, че само това е известно като срок в следващите месеци- договорът за самолети. Нито има яснота кога ще се увеличат пенсиите, нито кога лекарите и учителите ще получат достойно заплащане, нито кога ще има полицай във всяко село... Ето такъв ще е акцентът на срещата ни с ГЕРБ в сряда: да видим не само какво е свършено досега по управленската програма, но и какво трябва да се направи конкретно за хората до края на мандата”, заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Ще припомним, че в края на миналата седмица парламентарната група „ВОЛЯ –Българските Родолюбци” напусна пленарната зала и настоя за връщане на дневния ред на хората в парламента и изпълняването на предизборните обещания, вместо обществото да бъде занимавано с дребнотемие и с постоянните междуличностни скандали в малката управленска коалиция. От ГЕРБ обявиха, че ще направят отчет какво е свършено до момента по комисии. В сряда в НС предстои среща на двете парламентарни групи, на която ще бъдат обсъдени управленските приоритети до края на мандата.